Doosan DX300 печели наградата "Най-ниски оперативни разходи" за 2018 година.

 

Този месец EquipmentWatch  избраха победителите за тазгодишните награди „Машини с най-ниски оперативни разходи“ . Победителите са  модели, в съответните им категории плюс оборудването , с най-ниската обща сума на оперативни разходи за период от пет години назад във времето като са използвани патентовани данни на EquipmentWatch . В категорията "Средни верижни багери",  от продуктите на DOOSAN, DX300 спечели наградата като това е още едно доказателство за конкурентоспособността и високото качество на марката .

 

Повече за модела Doosan DX300

Изчислено бе, че DX300 изразходва 225,403 щатски долара за поддръжка за пет години въз основа на средна годишна употреба от 551 часа. Серията беше избрана за най-добър продукт в средния сегмент на багерите за най-ниски пет годишни оперативни разходи сред редица конкурентни продукти.

 

5 години Общи оперативни разходи : 225.403 $

Средно годишно използване: 551 часа

Модел в производството: DX300LC-5

 

Наградата за  "Машина с най-ниски оперативни разходи " е последната от програмата "Награди за оборудване", към която спада и  „Наградата за най-висока запазена стойност“ . Всички те са въз основа на проучени данни за най-добрите стойности в индустрията. Освен това клиентите на подобен вид оборудване получат най- обективните данни за предлаганата техника на пазара.

 

Наградата за "Машина с най-ниски оперативни разходи“  се изчислява съгласно установените изчисления и методологии на Blue Book Rental Rate, като се използват водещите в индустрията остатъчни стойности и целево сравнение. Тези данни предоставят подробни показатели и оценки, обхващащи икономическото състояние на над 17 000 модела в целия спектър на тежкото строително оборудване.

 

Всички печеливши за 2017-2018  "Машина с най-ниски оперативни разходи“ по категории:  

Багери: John Deere 310 Series

Големи Булдозери, : Komatsu D85 Series

Малки Булдозери: Caterpillar D3 Series

Барабанни комбайни: Серия Sakai SV201

Компактни Багери: Серия JCB 8018

Големи верижни багери: Case CX700 Series

Среден клас верижни багери: Doosan DX300 Series

Малки верижки багери : серия Caterpillar 311

Компактни товарачи: серия Bobcat MT55

Колесни товарачи: Bobcat S70 Series

Големи Товарачи, : серия Kawasaki 95

Средни Товарачи, : Komatsu WA320 Series

Малки Товарачи, : Серия JCB 407

 

Грейдери за мотори: Серия Mauldin MG618