Илия Илиев: Решението да закупим Doosan взех най-вече заради марката, работотспособността на багера и ниския му разход

Днес се срещаме с г-н Илия Илиев, горд собственик на колесен багер Doosan DX160W-5, закупен преди близо година от официалния представител на Doosan и Bobcat за България и страните от Западни Балкани, МЕГАТРОН ЕАД.

Здравейте г-н Илиев. Бихте ли ни разказали малко повече за компанията, която представлявате и нейната основна дейност?

Здравейте. Фирмата, на която съм управител е  Ики ЕООД. Предлагаме услуги със строителна техника, а също работим и като подизпълнители на други фирми, занимаващи се с пътно строителство и ремонтна дейност.

Как точно избрахте Мегатрон като доставчик и как се спряхте на марката Doosan и конкретния модел техника, която закупихте?

От 20 години се занимавам с пътно строителство и със строителна техника. По различните обекти, в хода на разговори през тези години, съм чувал много добри отзиви за Doosan. Основни фактори за избора ми бяха съотношението цена спрямо качество и разход,  като сравних тези параметри с някои други марки. Хубавото е, че сега след 1 година не съжалявам за избора си и мнението ми за марката остава положително.

Колко машини наброява машинният парк на компанията Ви?

Разполагаме с 4 строителни машини – комбинирани багер-товарачи и колесния багер Doosan

Какви прикачни устройства ползвате?

Най-вече ползваме чукове и кофи, които са основните прикачни устройства за нашия бранш.

Вече имахте ли досег със сервизните ни специалисти?

Имах досег, във връзка с техническото обслужване по гаранцията на машината – смяна на масла, филтри... Засега няма забележки, всичко е нормално. Машината работи чудесно.

Доволен ли сте от обслужването, съдействието и информацията от сервиза?

Да, напълно съм доволен, а и винаги, когато съм се обаждал с въпрос, са ми обяснявали, нямало е проблем, получавал съм пълно съдействие.

Бихте ли ни разказал какви проекти ви предстоят в бъдеще?

Във времето планираме да закупим и друга техника

Вие ли оперирате с машината или ползвате услугите на оператори?

По принцип ползваме услугите на оператори, но и аз работя с техниката, редуваме се.

Смеем да твърдим, че имаме много комфортни кабини и екстри, които да улесняват работата на оператора. Вие на какво мнение сте?

Кабината е много комфортна, а седалката – има възможност за регулиране и подгряване... Климатроникът определено е голяма екстра. Доволен съм и е много комфортно. Кабината е обезшумена и машината като цяло е тиха.

Оказа ли влияние върху избора ви гаранцията, която предлагаме? Как я определяте спрямо конкуренцията?

Решението да закупим Doosan взех най-вече заради марката, работотспособността на багера и ниския му разход, не толкова заради гаранцията, въпреки, че и тя е важна. 

Бихте ли препоръчали  МЕГАТРОН за доставчик на ваши познати? 

С удоволствие ви препоръчвам на всички, които имат нужда и желание да закупят строителна техника. Благодарим ви за коректността като доставчик.